menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sürdürülebilirlik için bilim ve sanat el ele

17 0
05.07.2024

İklim krizi, göçler, savaşlar, eşitsizlikler, enflasyon, hızlı dijitalleşme, dezenformasyon… Çok sayıda krizi eş zamanlı yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu krizlerle tek başımıza mücadele etmenin imkanı yok.

Sorunların derinine inmek, kapsayıcı be sürdürülebilir çözümler yaratabilmek için işbirliğine ve çok disiplinli bir bakış açısına ihtiyacımız var. Bu süreçte, kamudan, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarından, akademiye görev düşüyor.

Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir araştırma üniversitesi ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2008’de kurulan Özyeğin Üniversitesi, bu bakış açısı ile hareket ediyor ve öğrencilere akademik ve pratik bilgiyi buluşturmanın yenilikçi yollarını sunarak onları etkin rol almaya teşvik ediyor.

Üniversitenin hedefi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmek.

Üniversitenin Sürdürülebilirlik Platformu bünyesinde 2018’den bu yana sürdürülen Yaklaş 2030 Programı, küresel sorunlara bilim ve sanat perspektifinden yaklaşarak birlikte araştırmayı ve öğrenmeyi merkezine alıyor. Böylelikle her bir öğrenci, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde bilgi ve yeteneklerini nasıl kullanabileceğini keşfediyor.

Öğrencilerin küresel meselelere dair eleştirel bakışını, duyarlık ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen program, bu sene kampüsteki kuru dereye odaklanmış. Program; farklı bölümlerde, ders ve atölyelerde üretilen projelerle tatlı su kaynaklarının güncel durumuna, geleceğine ve yeniden yabanlaştırma imkânlarına........

© Ekonomim


Get it on Google Play