menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Yapay Zekânın hastalıklarla mücadeledeki geleceği

10 0
31.10.2024

Bilimsel araştırmalar virüsün doğal yollarla evrildiğini belirtse de, bazı kesimler virüsün laboratuvarda üretildiği yönünde iddialar ortaya koydu. Bu komplo teorileri toplumda ciddi yankılar uyandırdı. Sinekler gibi vektörlerin virüsü yayabileceği yönündeki açıklamalar da bu süreçte gündeme geldi, ancak bunun bilimsel bir dayanağı olmadığı kısa sürede netlik kazandı.

Bu süreçte aşılarla ilgili tereddütler de hızla yayıldı. Aşıların yan etkileri, kısa süreli geliştirilme süreçleri ve uzun vadede olası sonuçları tartışma konusu oldu. Her ne kadar aşılar, pandemiyi kontrol altına almak için en etkili yöntemlerden biri olarak öne çıksa da, toplumda aşı karşıtlığı ciddi bir şekilde kendini gösterdi.

Peki gelecekte sağlık alanında bir başka büyük güç olan yapay zekâ nasıl bir rol oynayacak?

Gelecekte, yapay zekânın (YZ) sağlık alanındaki etkileri büyük olacak. Pandemi gibi durumlarla daha iyi başa çıkabilmek için yapay zekâ, tıpta ve halk sağlığında devrim yaratma potansiyeline sahip.

1. Erken Teşhis ve Tespit Yapay zekâ, hastalıkların teşhis edilmesinde kritik bir rol oynayacak. Yüksek doğruluk oranlarına sahip algoritmalar sayesinde,........

© Yeni Birlik


Get it on Google Play