Torben har fjernet vores lort. Ikke sit eget – han er stadig alt for genert til at vove sig ud i offentligheden og sige, at han selvfølgelig vil rydde op efter sig selv. Nej, han har fjernet den trailer med hestelort, Ekstra Bladet i forgårs stillede uden for hans hus på Fyn.

Han kan altså godt rydde op. Nu mangler vi bare den store lortebunke, han selv har efterladt sig oppe ved Randers. Torbens lort kan ikke bare køres væk på en trailer og om i rosenhaven, eller hvor han nu har gjort af Ekstra Bladets lort. Der skal lidt mere til, for vi taler om et jordbjerg stort nok til at begrave landsbyen Ølst. Men dér bor Torben jo ikke.

Gad vide, om han nogensinde har været i Ølst? Har han bare en enkelt gang været forbi og set de ulykker, Nordic Waste har lavet? Nordic Waste, som han var bestemmende hovedaktionær i, indtil det krakkede i sidste uge? Vi synes, Randers’ borgmester, Torben Hansen (S), skulle invitere sin navnebror milliardæren op. Så kan de køre lidt rundt og se på Alling Å og Ølst by og snakke om, hvordan man kan undgå, at det hele bliver begravet.

Men borgmester-Torben er ikke uden ansvar. Foreløbigt har kommunen forsøgt sig med bortforklaringer og en utroværdig advokatundersøgelse, og det har ikke hjulpet – det er alt for tydeligt, at kommunen har været ubegribeligt skødesløs i sin behandling af Nordic Waste.

Man lod Nordic Waste sende groteske mængder af spildevand ud i Alling Å uden at tage prøver af vandet mere end en gang om året. Man aflagde det ene kontrolbesøg efter det andet, men åbenbart uden at opdage at der var et jordskred i gang, som Nordic Waste overhovedet ikke havde styr på. Det er kommunens lort, og det skal den se at få ryddet op i.

I København skal der også ryddes lidt op. Venstre har netop tvunget regeringskollegerne i Socialdemokratiet til at lade Randers Kommunes rolle undersøge, og det er fint. Men måske skulle det også undersøges, hvorfor miljølovgivningen er så elendig, at man ikke har kunnet gribe tidligere og mere effektivt ind? Den lovgivning blev til under Anders Foghs VK-regering, så det er Venstres egen lille lortebunke – og de konservatives.

Men alt det kan folk i Ølst og omegn jo ikke vente på. De har brug for, at milliardær-Torben kommer og rydder op efter sig som den gode, respektable, solide og ansvarlige samfundsborger, han helt sikkert er allerdybest inde.

Kom nu, Torben: Fjern dit lort. Så må du til gengæld beholde vores til rosenbedet.


QOSHE - Masser af lort - Uffe Gardel
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Masser af lort

8 20
01.02.2024

Torben har fjernet vores lort. Ikke sit eget – han er stadig alt for genert til at vove sig ud i offentligheden og sige, at han selvfølgelig vil rydde op efter sig selv. Nej, han har fjernet den trailer med hestelort, Ekstra Bladet i forgårs stillede uden for hans hus på Fyn.

Han kan altså godt rydde op. Nu mangler vi bare den store lortebunke, han selv har efterladt sig oppe ved Randers. Torbens lort kan ikke bare køres væk på en trailer og om i rosenhaven, eller hvor han nu har gjort af Ekstra Bladets lort. Der skal lidt mere til, for vi taler om et jordbjerg stort nok til at begrave landsbyen Ølst. Men dér........

© Ekstra Bladet


Get it on Google Play