Πέντε θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και τέσσερις θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ΟΛΠ, μέσω δύο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων, CIPORT και EALING. Οι θέσεις ηλεκτροδότησης των πλοίων της ακτοπλοΐας θα είναι στις ακτές Ποσειδώνος, Αγίου Διονυσίου, Ηετιώνεια, Περικλέους, συνολικής ισχύος 13,5 MVA, ενώ οι τέσσερις θέσεις για την κρουαζιέρα θα βρίσκονται στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Αυτά έκανε γνωστά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Παναγιώτης Τσώνης μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά - Προοπτικές και προκλήσεις» που διοργάνωσε ο ΟΛΠ στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55». Τόνισε επίσης ότι ο ΟΛΠ έχει καταρτίσει τον οδικό χάρτη του για τη μείωση εκπομπών άνθρακα έως το 2030. «Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 είναι ένας φιλόδοξος στόχος για την Ε.Ε. και χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τον πετύχουμε», είπε και τόνισε ότι «δεσμευόμαστε να βελτιστοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τις δικές μας δραστηριότητες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και να αναζητούμε διαρκώς τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τις δικές μας δραστηριότητες, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε τα πλοία στις προσπάθειές τους για μείωση εκπομπών άνθρακα».

QOSHE - Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι Πειραιά - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι Πειραιά

3 0
16.12.2023

Πέντε θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και τέσσερις θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ΟΛΠ, μέσω δύο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων, CIPORT και EALING. Οι θέσεις ηλεκτροδότησης των πλοίων της ακτοπλοΐας θα είναι στις ακτές Ποσειδώνος, Αγίου Διονυσίου, Ηετιώνεια, Περικλέους, συνολικής ισχύος 13,5 MVA, ενώ οι τέσσερις θέσεις για την........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play