TÜSF’de rekabetsiz başkanlık seçimi
Türkiye Üniversiteler Sporları Federasyonu diğer branş federasyonlarından farklı olarak hemen hemen tüm branşları içine aldığı gibi, yeni federasyon olmaya aday branşlarında uygulama alanı olarak yardımcı olan bir içeriğe sahip. Temel amacı üniversite gençliğine sosyal alan yaratarak spor yaptırmak. Federasyon yaklaşık 55 spor branşında faaliyet gösteriyor ve yılda ortalama 146 ulusal spor organizasyonu yapıyor.
Avrupa’da EUSA’ya (Avrupa Üniversite Sporları Birliği) bağlı çalışan TÜSF, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) ile de uluslararası alanda iş birliği yapıyor.
Olimpiyatlardan sonra en büyük organizasyon olarak kabul edilen Universiade (Dünya Üniversiteler Oyunları) FISU tarafından organize edilerek büyük bir prestije sahip oluyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2005’te İzmir’de bu yaz oyunlarını organize ettiği gibi, 2011’de de Erzurum’da kış oyunlarını organize ederek çok prestijli bir sorumluluk üstlenerek başarıyla oyunları tamamladı.
Ben de yaklaşık 20 yıl boyunca bu federasyon içinde-bir dönem yönetim kurulu üyeliği olmak üzere-katkı sağlamaya çalıştım. Benim gibi yüzlerce insan büyük emek sarf ederek bu federasyonunun özerk yapısını koruyarak, liyakat sahibi insanlara çalışma alanı yaratıp, hiçbir siyasi veya etnik kimlik üzerinden ayrımcılık yapmayarak bir çalışma ortamı içerisinde -ki bunu korumak için çok da titiz davranıp- öğrencilere aksatmadan hizmet vermeye çalıştık.
O dönem başkanlık yapan Sayın Kemal Tamer ile genel sekreter Sayın Erdoğan Çelebi’nin katkıları ve içinde tartışılacak konular olsa bile yarattıkları demokratik ortam önemli değere sahipti.
∗∗∗
Federasyon, 28 Haziran 2006’da idari ve mali yönden özerk yapıya kavuşmasına rağmen, özellikle son dönemdeki yönetim kurulunun tutum anlayışı, federasyonu kendi özerk kurgusuna zarar verecek ve müdürlük ve bakanlığa bağımlı olacak........
© Birgün
visit website