Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ Майк Търнър заяви, че руската пропаганда вече е проникнала в Конгреса. Според The ​​Hill той е напълно съгласен по този въпрос с конгресмена републиканец Майкъл Маккол, който преди това е заявил, че руската пропаганда е "заразила" значителна част от републиканците, предава "Фокус".

"Това е абсолютно вярно. Виждаме, че Русия се опитва да прикрие послания, които са антиукраински и проруски, някои от които дори чуваме в Камарата на представителите", заяви последният.

По-специално той обърна внимание на позицията на някои членове на Конгреса, които пропагандират мнението, че войната между Русия и Украйна се случва заради НАТО.

"Владимир Путин даде много ясно да се разбере, както публично, така и пред собственото си население, че вярва, че това е конфликт заради много по-широките претенции на Русия към Източна Европа, включително претенциите на Русия към цяла Украйна“, заяви Търнър.

Политикът също отбеляза, че подобна пропаганда затруднява предаването на помощ за Украйна и създаването на ясна картина за борбата между демокрацията и авторитаризма.

"Трябва да отстояваме демокрацията. Трябва да сме сигурни, че знаем, че авторитарните режими никога не спират, когато започнат агресия. Украйна се нуждае от нашата помощ и подкрепа сега и това е много критичен момент за Конгреса на САЩ да се засили и да предостави това помощ." продължи Търнър.

QOSHE - The Hill: Руската пропаганда е "заразила" Конгреса и спира помощта за Украйна - Автор Агенция "фокус"
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

The Hill: Руската пропаганда е "заразила" Конгреса и спира помощта за Украйна

12 17
08.04.2024

Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ Майк Търнър заяви, че руската пропаганда вече е проникнала в Конгреса. Според The ​​Hill той е напълно съгласен по този въпрос с конгресмена републиканец Майкъл Маккол, който преди това е заявил, че руската пропаганда е "заразила" значителна част от републиканците, предава "Фокус".........

© Гласове


Get it on Google Play