İklim krizi kapımızda, COP31 Antalya’da
Dünyanın gündemi her geçen gün değişiyor. Savaşlar, ekonomik krizler, teknoloji ve yapay zekâ konuşuluyor. Ancak bütün bu gündemlerin arasında sessiz ama etkisi giderek büyüyen başka bir kriz var: İklim krizi.
Artık iklim değişikliğini yalnızca uzak ülkelerde yaşanan kuraklıklar, eriyen buzullar veya bilim insanlarının raporları üzerinden konuşmuyoruz. Aşırı sıcaklıklar, seller, orman yangınları, kuraklık ve mevsimlerin değişmesi hayatımızın doğrudan bir parçası haline geliyor.
Tam da bu nedenle 2026 yılı Türkiye açısından önemli bir döneme işaret ediyor. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında düzenlenen COP31, 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin böyle önemli bir........
