Kraldan çok kralcı gibi davranan küçük adamlar!
Bu tavır 28 Şubatçılardan kalma diyeceğiz ama Erol Özkasnak, Abdurrahman Dilipak’ı davet etmişti.
Bir yaraya merhem olmayacağını düşündüğümüz için bu satırları yazmak veya yazmamak arasında çok gidip geldik.
Aslında emin olun, bizi çok fazla da rahatsız eden bir durum yok ortada.
Zira son çeyrek yüzyılda “şerbetlendik” tabiri caizse.
Ama çok tuhaf geldiği için ya da gazeteci gözüyle bakınca büyük bir çarpıklık gözümüze batınca içimizden geçenleri satırlara dökmeye karar verdik.
Gelelim konumuza...
Millî Savunma Bakanlığı, Bakan Güler’in de katılımıyla Yıllık Değerlendirme Toplantısı düzenlemiş.
Benzer toplantı geçen yıl da düzenlenmişti.
İki yıl üst üste aynı sorun yaşanınca artık bir iki kelam etme vakti geldi dedik.
Devasa bir salonda düzenlenen programa “seçilmiş gazeteciler” davet edilmiş.
Hatta aralarında aktif gazetecilik yapmayan isimler de var.
Bu durumu görünce Ankara Temsilcimiz Ahmet Sesli’yi arayıp kurum adına davet gelip gelmediğini sorduk. Ona ulaşan bir davet yoktu. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi.
Devasa bir salonda düzenlenen ve aralarında aktif gazetecilerin dahi olmadığı program için “yerimiz dardı” cevabı gelmiş.
İnanın konu bizlerin o programa davet edilip edilmemesi değil. Zaten davet edildiğimiz birçok programa da katılamıyoruz. Orası ayrı konu ama ortada belli ki kraldan çok kralcıların takındıkları bir tavır vardı.
Küçük adamların küçük icraatları!
Son yarım asırda iki büyük ihanet girişimi oldu.
Biri........© Milli Gazete





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Daniel Orenstein
Beth Kuhel