ÖNEMSENMEYEN ZULÜMLER
Zulüm, haksız yere başkasının canına, malına veya herhangi bir hakkına zarar vermek, gasp etmek mağduriyetler yaşatmaktır. Bu itibarla zulüm sadece haksız yere bir insanı öldürmek değildir ve İsrail'le de sınırlı değildir. Müslümanların içinden de çok zalimler vardır ve birbirlerine zulmetmektedirler. “Ne yapalım” diyerek tereddütsüz yaptıkları çok basit görünen birçok hususun da aslında zulüm olduğu bilinmelidir.
Müslümanlar birbirlerine karşı zulmü durdurmadıkça İsrail'in, Amerika'nın ya da başka bir gücün zulmünü durdurmaları da mümkün değildir.
Komşunun komşuya eziyet etmesi ve çocukları aracılığıyla rahatsızlık vermesi zulümdür. Önemsenmeyen ve basit görülen bir kısım zulümleri hatırlatarak uyarmak ve hakkı tavsiye etmek Müslümanların birbirlerine olan görevlerindendir.
İnşaatlarda, sıkça elektriklerin kesilmesine sebep olmak, gürültü, inşaat kazılarında, bitişikteki evlere hasar vermek gibi çevredeki evlere çeşitli zarar ve rahatsızlık verilmesi zulümdür. Rahatsızlık ve çeşitli zararlara yol açanlar yüklü paralar kazanırken, zarara uğrayanların mağduriyetleriyle baş başa kalması zulüm değil de nedir?
Mahalle içinde sokak aralarında açık alanlarda yapılan gürültülü şamatalı düğünler, ondan rahatsız olan çevredeki insanlar için zulümdür. Tehlike saçan silah sıkmalar, defalarca ölümlü facialara yol açan manganda kurşunları, yüksek desibelli ses cihazlarıyla çevreye yayılan gürültü kirliliği, hastalara, küçücük yavrulara ve bundan rahatsız olan bütün insanlara zulümdür.
Hiç kimsenin sınırsız keyif ve eğlence özgürlüğü yoktur herkesin eğlence hakkı, İlahî kurallarla........
