menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Güney Asya’dan Yükselen Yardım Çığlığı

19 0
08.12.2025

Bu çığlık sadece ülkemizde değil, tüm Dünyaya…
Beklenmedik doğal afetler bazan o kadar şiddetli olarak ortaya çıkıyor ki, ulusal güler bunla başa çıkamayabiliyor ve uluslararası kamuoyuna seslenmek durumunda kalıyor.
Doğal afetler, genelde kanlı bıçaklı çekişmelere bile anında son verebiliyor ve cephede birbirine silah doğrultmuş olanlar, silahları bırakıp, anında yardım meleğine dönüşüyor.
Bu gelişmeler insanlığın, insancıl yönü…
Benzeri olayları ulusumuz da yaşamadı değil. Örneğin depremlerde Yunanistan ile gecikmeksizin yapılan karşılıklı yardımlaşma örneğinde olduğu gibi.
Benzeri bir olay ve yardım çığlığı bu kez Güney Asya’dan masallarımızın adası, Sinbad’ın memleketi Sri Lanka’dan geldi. Her gün sofralarımıza gelen eşssiz lezzetli çayın ülkesi, diğer adıyla Serendip adası Seylan, akıl almaz bir doğal afet yaşadı.
İlişkilerimizin yüz yıllara dayandığı, dostluk dışında ve hiçbir sorun yaşamadığımız Sri Lanka şimdi bizlerden hem kamusal hem de kişisel destek bekliyor.
22 milyon insanın yaşadığı bu cennet ada, yaşadığı fırtına ve sel felaketi ile milyonlarca insanının sorunlarının çözümü için destek arayışında.
Sri Lanka küçük bir ülke olmasına rağmen çok çeşitli. zenginlikleri bağrında taşır.:
• Dünyanın en güzel........

© Aydınlık