menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

İmralı tutanakları ve kilim!..

70 11
30.01.2026

Emperyalizme karşı mücadeleyi veren Gazi Meclis’i emperyalistlerin maşası teröristbaşıyla muhatap kılmayı amaçlayan, üç milletvekilinin 24 Kasım’da yaptığı görüşmenin ham tutanağı 60 sayfanın üzerindeyken, birileri bunu 16 sayfaya indirdi. Sonra da başı sonu, önü arkası anlaşılmaz bir şekilde 4 sayfada özetlenip açıklandı.

O dört sayfa açıklandığında DEM cenahı, görüşme içeriğinin bu tutanaktan farklı olduğu iddiasında bulununca ilk tepki gösteren; “PKK kurucu önderliğinin mesajları makul, müsbet, muteber ve muayyendir.” diyen Bahçeli oldu. Bahçeli, DEM’lileri, “süreci çarpıtmak ve berrak suyu bulandırmakla” suçladı.

Sözcü’den Saygı Öztürk, teröristbaşının neler istediğini madde madde yazdığında da yetkili herkes sustu, iktidar yazarları konuştu. Kimi, Öztürk’ün “işletildiğini”, kimi “Türk milliyetçiliğini tahrik etmek istediğini” öne sürdü.

Bahçeli’nin Meclis’te poz verdiği bir başka DEM’li Cengiz Çandar’ın şu sözlerine ise ne yetkililer ne iktidar yazarları ses çıkarabildi:

“Kendi başına bir karar alıyor Meclis Başkanı Numan Bey. Benim bildiğim öyle. Diyor ki, ‘özet tutanak yayınlayalım’. Özet tutanak yayınlanması için de bunu Meclis bürokratlarından birine veriyor. Yani siyasi kişiliği olmayan bürokratlardan tutanak bu, ‘bunun özetini çıkar, özetini yayınlayayım’ diyor. O kişi ya da kişiler, her kimse onlar öyle bir metin ortaya çıkarıyorlar... Komisyonda dağıtılmış olan özet tutanağın çöp tenekesine atılması gerekiyor. Hiçbir değeri yok... Doğruyu yansıtmıyor ve bazı konularda özellikle Rojava, Suriye, SDG konusunda Abdullah Öcalan’ın söyledikleri, sorulan soruya verdiği cevapların tam tersi sonuçlar çıkarmaya müsait cümleler var özet tutanakta. Bunlar esas tutanakta yok... Gerçek ortaya çıktıktan sonra bu kağıt parçasıdır. Bir belge değeri yoktur.”

Kendisini Bahçeli İle Eşitledi

Görüşme ve tutanak meselesi neredeyse unutulmuşken, ne olduysa, iki ay sonra bu defa 16 sayfalık ilk özet yayımlandı ve “yalan” denilen her şeyin doğru olduğu görüldü. Ama ilginçtir, 4 sayfalık ilk tutanak kadar tartışılmadı.

Teröristbaşının hadsiz talepleri artık ne kadar hazmedilip normal görülür olduysa!..

Şu özgüvene bakar mısınız? “Kürt sorunu devlet katından siyasi kata geçmiş, bu ciddi sorunu şimdi siyasilerle tartışacakmış”... “Kendisine yapılan saldırılar barışa ve kardeşlik hukukuna karşı saldırılarmış ve bunu yapanların bazıları etki ajanıymış”...

Şu hadsizliğe bakar mısınız? “Şehit ailelerine Atatürk’ün Çanakkale........

© 12punto