We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nesrečam na slovenskem morju pogosto botruje alkohol

8 8 7
09.08.2018

S Hrvaške in Črne gore v zadnjih mesecih prihaja veliko novic o nesrečah ladij, čolnov, vodnih skuterjev in drugih vodnih plovil, v katerih so bili udeleženi tudi slovenski državljani.

Ena hujših tragedij se je pred tremi tedni zgodila v črnogorskem Ulcinju, kjer je bila v nesreči s smrtnim izidom udeležena slovenska družina. Voznik skuterja je na gumijasti banani vlekel štiričlansko družino iz Slovenije, pri čemer je trčil v turistično ladjo, ki je pripeljala mimo. V nesreči sta umrla 35-letna Slovenka in njen 10-letni sin, oče in hči sta bila poškodovana.

Kako je z nesrečami vodnih plovil pri nas, smo preverili na Policijski upravi Koper in Upravi Republike Slovenije za pomorstvo (URSP). Tam so nam pojasnili, da so v obdobju med letoma 2013 in 2017 zabeležili skupno 277 izrednih dogodkov, med katere denimo sodijo trčenje, potopitev in požar. Aljoša Besednjak, vodja oddelka za pristaniški promet na upravi za pomorstvo pojasnjuje, da so ljudje izredne dogodke dolžni obvestiti URSP takoj, v opravičenih primerih pa najkasneje v treh dneh.

V 277........

© Večer