We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

OVAKO život treba da miriše, dodajte mu cimet

5 0 89
10.01.2019

Čekala sam da se tuga pretvori u reči, u svakodnevne misli, da se bol pretvori u nedostajanje, da nedostajanje postane normalna stvar. Da mi postane razumno da više nikada neću reći mama, kako si, šta radiš? Koliko beše šećera ide u sirup za baklavu?

Sada je period u kojem pređem nežno rukom preko njenih ručnih radova i njenih slika. I uzdahnem.

Obično pred kraj godine napišem tekst u kojem kao nešto svima imam da kažem pametno o životu, zdravlju, sreći i ljubavi... Bila sam ljuta na prethodnu godinu, i nisam želela da je pomenem javno pred svima. Od mene nije zaslužila.

O životu imam da kažem nekoliko stvari. Ono što zaključujem je da brzo prolazi i da se sve što je preostalo mora dobro iskoristiti. Kada kažem dobro, mislim da prvo treba očistiti svoju savest od svega što je opterećuje. Pomirite se sa braćama, sestrama, roditeljima, rodbinom, komšijama ako niste u dobrim odnosima. Učinite neko dobro delo, a onda uradite nešto sasvim neuobičajeno što će vam promeniti sliku o sebi i dati motivaciju za još stvari koje će dati životu začin kao kada dodate cimet u neke kolače, pa vam zamiriše cela kuća.

E tako treba život da miriše, kao cimet pomešan sa uzdisajima, znojem iz dečjih patika,........

© mondo