We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Grabimo ka "banana državi"

2 0 2
12.01.2018

Uobičajeno opravdanje privatizacije državnog preduzeća jeste da loše posluje i da je gubitaš.

Piše: Vladimir Todorić

12. januar 2018. 15:30

Foto: Medija centar

Međutim, kada se privatizuje državno preduzeće koje je uspešno, onda su stvari manje jasne. Opravdanje, barem ono zvanično, jeste to da je sada pravo vreme da se proda jer sada vredi najviše. Kada se privatizuje gubitaš, onda je razlog loše poslovanje, a kada se privatizuje uspešno preduzeće poput Aerodroma Beograd, onda je upravo njegov uspeh razlog privatizacije.

Bitno je u suštini samo da se proda i da neko to naplati, razlozi su manje važni. Iako nije u pitanju striktno privatizacija, već koncesija na 25 godina, radi se isto o ustupanju monopola i državnih prihoda privatnom licu, odnosno o odricanju Republike Srbije nad važnim resursom.

Ostavimo na stranu pitanje ekonomske opravdanosti i pogledajmo pitanje zakonitosti ovog postupka. Postupak koncesije je uređen Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama i predviđa obaveznost Studije opravdanosti i Koncesionog akta. Logično je da se napravi jasna analiza zbog čega se aerodrom daje na koncesiju i da li je to korisno ili štetno. Takođe je logično da se ti razlozi javno objave na isti način na koji recimo premijerka Brnabić i predsednik Vučić promovišu uspešnost koncesije, razbacujući se planiranim iznosima dobiti, kao pametnog političkog poteza. Međutim, ovde uopšte nisu postojale Studija opravdanosti i Koncesioni akt, odnosno barem nikada nisu objavljene. Štaviše, Poverenik za informacije od javnog značaja je naložio Komisiji za javno-privatno partnerstvo da objavi navedena dokumenta, ali se ovaj državni organ naprosto oglušio o rešenje Poverenika, odnosno odbio je isto pod izgovorom da bi........

© Danas