We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Действията на Тръмп тикат Германия в прегръдките на Китай

3 0 19
12.02.2019

На 8 февруари 2019 г. Германия и Франция се споразумяха помежду си да не позволят на Европейската комисия да се бърка в работите по осъществяването на проекта „Северен поток 2“. Поне за някоя и друга седмица това ще бъде темата, която ще вдига градусите в тукашните социални мрежи, където по такива въпроси най-ярко припламва българското раздвоение на „фили“ и „фоби“. Впрочем 80 процента от „филите“ и „фобите“ са от онези 80 процента на проф. Иво Христов, но това е друга тема.

Ден преди Париж и Берлин да пернат Брюксел през пръстите, показвайки и на най-големите еврооптимисти у нас, че позволеното на Юпитер не е позволено на вола, излезе друга, не по-малко интересна новина, която също силно засяга България.

На 7 февруари 2019 г. изданието „Ханделсблат“ съобщи, че германското правителство не желае да изключва китайската корпорация "Хуауей" от бъдещото изграждане на 5G мрежата на Германия, стига "Хуауей" даде гаранции, че няма да използва оборудването си за шпионаж. Само 20 дни по-рано отново „Ханделсблат“ съобщи, че Германия смята да попречи на "Хуауей" да участва в бъдещото изграждане на германската 5G мрежа. Пълната противоположност на двете изявления в „Ханделсблат“ може да се дължи на големи колебания и спорове сред германското ръководство или пък е знак, че междувременно в германо-китайските отношения се е случило нещо важно.

Във всеки случай германското решение в полза........

© Гласове