Ersoy’un Tahliyesine Yetmeyen İtirafı ve AK Partide İç Temizlik Talebi |
Ersoy’un uyuşturucu soruşturmasında verdiği pişmanlık ifadesi tahliyesine yetmedi. AK Partiden ise “iç temizlik” talebi geldi. (Foto: Arşiv/Ekran görüntüsü)
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu operasyonunun kilit ismi, Habertürk’ün görevden alınan Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, 30 Aralık’ta yeniden Çağlayan Adliyesine getirilince “İtirafçı olacak” haberleri yapıldı. Acaba vereceği isimlerle bir süredir tahmin edildiği şekilde siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından isimler de suçlanacak mıydı? Yoksa savcılar, bir gün önce tutuklanan Veyis Ateş ve Taner Çağlı’nın ifadesi üzerine yeni sorular mı soracaktı sadece?
Bir parantez açalım: Veyis Ateş da Habertürk’te genel Yayın Yönetmenliği sırasını savmıştı. Sedat Peker’in gündeme getirmesiyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde, halen ABD’de bulunup Türkiye’de kara para aklama, tefecilik ve suç örgütü kurma suçlarından aranan Sezgin Baran Korkmaz’dan “Ankara’yla arasını bulmak için” 10 milyon avro rüşvet talep ettiği iddiaları ardından istifa ettirilmişti. Ateş’in tutuklanmadan önceki ifadesinde Ersoy’u, “20 yıllık itibarını” 2 günde yerle bir etmekle suçladığını okuyoruz.
Yaygın medyada Taner Çağlı’nın ifadesindeki Ersoy’un yatına B. ve D. Adlı iki kadınla gelip birlikte yattıkları ayrıntıları öne çıkarıldı ama bence savcılar daha çok Çağlı’nın ifadesindeki Ersoy’un uyuşturucuyu istediği yerden geçirebileceği iddiasıyla ilgilenmişlerdir. Ben olsam ilgilenirdim. Uyuşturucuyu kimden buluyor, kimlerin yardımıyla istediği yerden geçiriyormuş, bu iddia doğruysa? İşin içinde siyasetçiler, bürokratlar var mıymış?
Sabah gazetesinde Dilek Güngör, İstanbul........