Kayyum Devleti ve sessiz muhalefet
Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk iddialarının ardından şimdi de “casusluk” suçlamasıyla tutuklanması, yeniden aynı tartışmayı gündemin başına taşıdı: Kayyum.
Artık her siyasi krizin ardından aynı soru soruluyor: “Kayyum atanır mı?”
Ne yazık ki bu soru bile, demokrasimizin geldiği noktayı anlatmaya yetiyor.
Kayyum devleti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Buna cesaret edemezler” dedi. Bu söz, bir bakıma toplumdaki gerginliği yansıtıyor. Ama ben bir hukukçu olarak meseleyi “cesaret” kavramı üzerinden değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü hukuk, duygularla değil, kurallarla işler. Kayyum atanıp atanamayacağı, birilerinin cesaretine değil, yasaların izin verdiği sınırlara bağlıdır.
Yine de hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’de son yıllarda hukukla siyaset arasındaki çizgi giderek inceldi. Yasal sınırlar hukuki gerekçelerle değil, siyasi dengelerle belirleniyor.
Son örnek yalnızca belediyelerle sınırlı değil.
Tele1 televizyonuna da kayyum atandı.........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Penny S. Tee
Gideon Levy
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Daniel Orenstein
Beth Kuhel