En kalıcı eylem: Hind Rajab'ın Sesi |
Batı dünyasının sonunun geldiğini haykıran önemli insanların sesleri her gün biraz daha yükseliyor ve batılı egemenler, protest sesleri kısmak için cari olan hukuk çerçevesinde “çok uygar!” yollar kullanıyor ancak bu muhalif sesler her gün daha da çeşitleniyor. Batı adına cinayet işleyen, işlediği cinayetleri Yunanistanlılar gibi “kahramanlık” gibi gösteren İsrail’de, İsrail resmi söylemlerine rağmen susmayı zulüm sayan İsrailli tarih - vatandaşlık bilgisi öğretmeni Meir Baruchin gibi insanlar çıkıyor. Dünyaca ünlü aktör Mark Ruffalo, kendisini kariyerini bitirmekle tehdit eden sektörü Hollywood’a meydan okumaya devam ediyor. Ruffalo, “Kariyerim gitse de konuşacağım! İsrail sömürgeci, işgalci güçtür. Filistin halkının topraklarını zorla elinden aldı. Her şeye rağmen Filistin halkını savunacağım,” diyor.
Ülkemizde pek çok insani yardım kuruluşu Filistin ve Gazze için çok şey yaptı, yapmaya devam ediyor. Hatta bu uğurda gemilere binip aç - susuz Filistin halkına yardım götürme pahasına hayatlarını kaybettiler. Ama zalim durmadı, susmadı zulme devam etti. Buna karşılık dünyamızda ve ülkemizde yollar, medyanlar, sokaklar “Gazze! Filistin!” haykırışlarını göklere savuran insan kalabalıklarıyla dolup taştı.
Asıl önemli olan-kısıtlı sayıda da olsa- sinema dünyasındaki hareketlenmelerin ülkemize yansımasıydı. Bu yıl Adana Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve Boğaziçi film festivallerinde, Filistin konulu seçkilere yer verildi. Küçük bütçeli ve Avrupamerkezci (Eurocentrik)........© Yeniçağ