Cumhuriyeti yıkmakla övünmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti Genel Başkanı” olarak, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Üzülerek görüyoruz ki, Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP, üç beş kifayetsiz muhterisin elinde seçmenini utandıran bir parti haline döndü. Sokağa çıkmaya yüzleri yok, vatandaşın, bilhassa da gençlerimizin yüzüne bakacak halleri yok.” dedi.

“AK Parti Genel Başkanı” Erdoğan’ın, “Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP” sözleri üzerinde durmak lazım ama önce “seçmeni utandırmak”tan başlayalım.

Adalet ve Kalkınma Partisi, cumhuriyetin bütün kazanımlarını 80-90 milyar dolara satarak seçmeni gururlandırmış mı oluyor? Ülkenin kalan bütün varlıklarını “Varlık Fonu” ile dünyaya pazarlamaya çalışırken, devletin gelirlerini ihaleler üzerinden kendi yandaşlarına aktararak, bunlardan da yüksek miktarda komisyon alarak Cumhuriyet tarihinin en büyük talan harekâtını yapan, bu iktidar değil midir?

Elbette CHP da, sütten çıkmış ak kaşık değildir ama açılan davaların, başlangıçta Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek, sonrasında ise CHP’yi seçmen nezdinde itibarsızlaştırmak, böylece iktidarda kalmak amaçlı olduğu belli değil midir?

Gelelim cumhuriyeti kurmakla övünmeye...

Aslında CHP, sadece Cumhuriyetin kuruluş değerlerine sadık kalan bir çizgide siyaset yapsa, AKP bu ülkede yüzde bir bile oy alamazdı.

AKP, başta Türklük olmak üzere, Cumhuriyetin kurucu değerlerine savaş açmış bir partidir. Bu........

© Yeniçağ