Hangisi kadın |
Küresel ekonomik sistem, maddeci temelleri, sınırsız tüketim arzusu ve ahlak dışı rekabeti nedeniyle insan onuruna aykırı bir sistem; kadını iş gücüne dahil edip onu çok daha fazla kazanmak için reklam meta olarak kullanır.
Kadın bu sömürü düzeninin olmazsa olmazıdır, çalışma hayatından çıktığı anda tüm sistem çöker.
İslam ve Kapitalizm çatışır mı?
Evet.
Kapitalizmin sınırsız kâr tutkusu, faiz, sömürü ve bireycilik anlayışı İslam’ın adalet, paylaşım ve helal kazanç ilkeleriyle uyuşmaz.
Kapitalizm, kadını kadın olarak bile görmez, onu bir “tüketim nesnesi” reklam aracı ve “iş gücü” olarak konumlandırır.
İslam ise kadını önce bir insan olarak kadın, erkeğin eşi, evin yöneticisi, çocukların annesi olarak görür.
Kadının ekonomik bağımsızlığını tanır ancak onu ailenin geçim yükümlülüğünden muaf tutar, tercihe bırakır.
İki bakış açısına göre hangisi kadındır?
Kapitalist sistem ile İslami anlayış, kadının toplumsal ve ekonomik rolü konusunda temelden ayrışır.
Kapitalizm, kadın bedenini reklam ve pazarlama unsuru haline getirerek metalaştırırken; İslam, kadının onurunu ve fıtratını (doğasını) ön plana çıkarır.
Kapitalizmde her birey kendi geçiminden sorumluyken; İslam hukukuna göre bir kadının (zengin olsa dahi) kendisinin, çocuklarının veya evinin geçimini sağlama zorunluluğu yoktur. Bu sorumluluk tamamen babaya veya kocaya aittir.
İslamiyet, Batılı toplumlardan çok daha önce kadınlara tam mülkiyet ve tasarruf........