New York seçimlerinde küresel Siyonizm ve AIPAC yara aldı
İsrail ile Hamas arasında ateşkes olduğunda kısa bir değerlendirme yapmıştım. Bu değerlendirmede, bir Müslüman olarak ilahi adaletin varlığına inanan insanlar olarak, bu kadar şehidin, bu kadar kaybın durumunu sorguladığımızda, dünyada bir yönüyle ilahi bir tecellinin vuku bulduğuna inanmak zorunda olduğumuzu fark ettim.
7 Ekim saldırısından sonra İsrail büyük bir katliam ve soykırıma imza attı. Bugüne kadar dünyadaki yönetim gücüyle, finans tekeliyle, medya tekelinin yardımıyla 75 yıllık çürümelerini gizleyen İsrail, sosyal medya çağında yaptığı katliam ve soykırımı gizleyemedi. Adeta bir mafya devleti olarak Hitler’in pozisyonuna düştü.
Birleşmiş Milletler toplantısında dün, dünya devletlerinin ve sokaktaki insanların hem İsrail’e, hem Siyonizm’e hem de onların destekçilerine nasıl öfkeli olduklarını gördük. İsrail’in yalnızlığı BM binasında fotoğraflara yansıdı ve İsrail, kurulduğu günden beri bu kadar perişan bir duruma hiç düşmemişti.
Bir yönüyle, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde, Londra’da, Paris’te, İskandinav ülkelerinde, İslam ülkelerinin başkentlerinde ve dünyanın dört bir yanında -özellikle İrlanda ve İspanya’da- İsrail protesto edildi. Bu protestolar dinmeyen bir sağanak gibi sürekli devam etti.
İsrail, BM’de düştüğü durumdan ateşkes anlaşmasıyla kurtulmaya çalışırken, “Sumut Filosu”na yaptığı haksız tutuklamalar ve el koymalarla tekrar BM’de düştüğü pozisyona geri geldi.
1948’de, Yahudiler 500 yıllık Hristiyan zulmü ve Hitler katliamında düştükleri duruma bir daha düşmemek için o kadar büyük bir kuşatma yaptılar ki; Amerika Birleşik Devletleri’ni, Fransa’yı, İngiltere’yi ve özellikle Almanya’yı adeta köle devlet pozisyonuna düşürdüler. Mevzuyu o kadar sıkı tuttular ki, dünyada bir Yahudi’nin bir daha burnu kanamasın istediler.
Devletler düzeyinde bu korumayı başardılar. Fakat sokaktaki insanlar artık dünyanın hiçbir ülkesinde, sokakta azgın bir Siyonist, bir soykırımcı ya da kendini Tanrı yerine koymuş bir Yahudi görmek istemiyor.
Dünya devletlerindeki yansımaları bir kenara bırakarak, Amerika Birleşik........





















Toi Staff
Penny S. Tee
Sabine Sterk
Gideon Levy
John Nosta
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
Daniel Orenstein