menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

İmkânı kullanmıyor, mümkün olmayanı istiyorlar

75 0
16.08.2026

İmkânı kullanmıyor, mümkün olmayanı istiyorlar

Bundan önceki yazılarda özetlemem gerekirse:

CHP’nin, devrimcilik ilkesi ile Batı uygarlığına zorla geçiş yaptırdığını, İslam dininin yapısına aykırı olan laiklik ilkesi adına da İslam’ı, bu milletin hayatından çıkarmaya çalıştığını belgelerle ortaya koydum.

CHP ve onun türevleri, Altı Ok’un temsil ettiği ilkelerden vazgeçtiğini açıklamadıkça yine aynı hedefe doğru yürür; demokratik yoldan yapamadıklarını araya başka güçleri sokarak yapma yoluna saparlar.

Halkımızın içinden kendi medeniyetine ve dinine sadık kalmak isteyenler yazdıklarımı düşünmek ve bütün imkânlarını buna göre kullanmak durumundadırlar.

Şöyle kabaca bir tasnif yapacak olursam:

1. Bazıları mevcut iktidarın bahşettiği ve her çalışanın istifade edebileceği imkanları kullanarak davasına hizmet etmek yerine “Anayasayı değiştirin, laiklik ilkesini kaldırın, devletin dini İslam yazın…” gibi mevcut şartlarda mümkün olmayan, olmadığı gibi yazılması da istenmesi de fayda yerine zarar getiren taleplerde bulunuyorlar.

Bunların istediklerini her Müslüman ister, istemez ise itikadı tehlikeye girer, ama inanmak ve........

© Yeni Şafak