Botokslu Cenaze Kime Ait? (5) Ahmet Şara’nın milyon dolarlık saati |
“Bu bir tez konusu olsaydı...” podcast yayınımıza hoş geldiniz. Bugün program boyunca yalnızım. Mete, Elif Ersolmaz’ın ekibiyle sahaya indi. Sahadan gelen verileri ben de sizin kadar heyecanla bekliyorum.
Heyecanlı olduğunuzu nereden mi çıkardım? Gelen yorumlardan. Yorum demişken, geçen yayında o haftanın gündeminde Suriye Devlet Başkanı Ahmet Şara’nın milyon dolarlık saati üzerinde neden durmadığımızı soranlar olmuş.
Biz bu konuda Mete ile anlaşamadık. O, kafadan herkesin ikiye ayrılacağı ve sonuna kadar kendi fikrini savunacağı tartışmaların bizim programlarımıza uygun olmadığını düşünüyor. Tarih boyunca değişmeyen bir damar vardır, lüks başkasında olduğu zaman kızanlar, ama kendisinde olduğu zaman sahiplenenler.
Bir de benim gibi olanlar var. Fakat Mete benim durumumun sahih olmadığını ve tartışmayı benimle yapmanın etik olmadığını düşündü. Ahmet Şara’nın saatleri için başka birini programa konuk almak istedi, ancak konuk bulamadı. Bu konuyu tartışmanın anlamsız olduğunu söyleyenler, tehlikeli olduğunu söyleyenler, gereksiz olduğunu söyleyenler… Pek çok farklı cevap aldı programa davet ettiği kişilerden.
En iyisi arkadaşlarımızı çağıralım dedim. “Arkadaşlarımızın bu konuda çok farklı düşündüğünü sanmıyorum” diye itiraz etti Mete.
Mete’nin yokluğunda konu ile ilgili olarak yorum yapmam ne kadar anlamlı ve etik olur bilmiyorum. Ben biliyorum da sizler nasıl alımlayıp değerlendireceksiniz onu bilmiyorum, demek istedim. Hâl böyle olunca lüks üzerine bağımsız bir program yapmaya karar verdim. Fakat şöyle bir durum var: Ben doğrudan lüks üzerine bir program yapsam algoritma beni gerilere atacak. Oysa lüksü Botokslu Cenaze ile bağlantılı olarak ele alırsam sıralamada öne geçme ihtimali söz konusu. Bir şarkı ile soluklanalım mı?
Behiye Aksoy söylüyor: Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin...
Şarkıyı dinlediniz... Z kuşağı! Bu şarkıyı Behiye Aksoy’un yorumu ile dinlemiş miydiniz?
O vakit şu soruyu sorarak başlayalım. Bir ürün kimin için ihtiyaç, kimin için lüks........