‘Kötü haber’

Türkçede ‘bağlantısallık’ ile karşılanması teklif ediliyor; İngilizcesini anlamak neredeyse daha kolay: “Connectivity…” İşte bu ‘bağlantısallık’ gereği eğer işin içinde bir şeytanlık yoksa, farklı dünya görüşlerinin savunulduğu sosyal medya grupları içinde yer almak “echo chambers” (yankı odaları) dışına çıkmak için son derece önemli.

Bizim de dâhil olduğumuz bu yankı odası vasıflı Whatsapp gruplarından, içinde iş insanları ve yöneticilerin olan birine, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek B3’ten B1’e çekmesini “Kötü haber arkadaşlar!” notuyla yollamıştım. Beni yüzde 100 haklı çıkaran ve ülkemizdeki olumlu gelişmelere üzülen ciddi bir kesim olduğunu bir kez daha gördük. Fakat iş, durumu tanımlamakla bitmiyor… Herkese ulaşılması, hakikatin tüm kesimlere anlatılması gerekiyor… Şeytan yine şeytanlığını yapacaktır ama onun tuzağına düşenlerin sayısı mutlaka azalacaktır.

Keşke Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tür olumlu gelişmelerin ve iyiye giden makro ekonomik göstergelerin iletişimini, daha etkili sonuçlara ulaşmak için ‘marketing communication mix’ (pazarlama iletişimi karması) ilke ve yöntemleri ışığında diğer Bakanlıklarla beraber ele alsa…

Nitekim Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası devreye girdi ve Temmuz ayı “Piyasa Katılımcıları Anketi”nin olumlu sonuçlarını açıkladı… Buna göre; TÜFE beklentisi yüzde 43,52’den yüzde 42,95’e gerilemiş. Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 37,37 TL seviyesine inmiş.

İletişim yönetiminde bazı durumlar vardır ki; hakikat........

© Yeni Şafak