Trump'ın 'Türk ordusu' övgüsü, Barrack'ın 'monarşi' ilgisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın ve ABD Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın Türkiye ile ilgili açıklamaları oldukça dikkat çekici.

Trump'ın açıklamaları bir övgü gibi görünse de aslında ABD'nin küresel ve Ortadoğu ile ilgili bölgesel planlarının bir parçası niteliğinde.

Bu planlar nedir sorusunu sorduğuzda, cevabı Barrack'ın açıklamalarında karşılık buluyor.

Bu arada hatırlatalım, Epstein'in yazışmalarında Trump kadar Barrack'ın da ismi geçiyor ve her ikisinin de Epstein ile mesajları oldukça samimi. Çok yakın arkadaşlar ve ortak noktaları da çok.

Bu açıdan da bakıldığında Barrack'ın ifade ettikleri aslında Trump'ın ifade etmek isteyip de konumu gereği ifade edemedikleri.

Şimdi bu açıklamalardan güncel olanları aktaralım.

Trump, Amerikan internet gazetesi The Politico'ya mülakat verdi ve bir soru üzerine "NATO için zor olan ülkeler var" derken, Türkiye'yi örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Benim arkadaşım" diyen Trump, NATO ülkelerinin Türkiye ile sorun yaşadığında kendisini aradığını söyledi.

Trump, "Başa çıkmakta zorlanıyorlar ve benden onu aramamı istiyorlar. Ben de arıyorum ve her zaman onunla bir çözüm buluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her zaman anlaşabildiğini kaydeden Trump, "O güçlü bir ülke ve güçlü bir ordu inşa etti" ifadesini kullandı.

Trump'tan özellikle bu ikinci başkanlık döneminin başından bugüne Erdoğan'a hep övgüler geldi. Ve Trump'ın "Türk ordusu" vurgusu ilk değil, defalarca bu övgüyü yaptı.

Bir ABD başkanı, bir lider ve bir ordu için boşuna övgü ifadeleri kullanmaz. Özellikle de söz konusu ordu, ABD'nin BOP kapsamında bölmek ve parçalamak istediği bir ülkenin ordusu ise burada "Acaba niye?" diye sorup şüphelenmek ve gerçek........

© Yeni Mesaj