Kim terör yandaşı: Süreci dayatanlar mı, yoksa eleştirenler mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli her hafta grup toplantısında yaptığı konuşmalarda beylik laflar etmeye devam ediyor.

Bahçeli, geçen haftaki konuşmasında şunları söylemişti:

"Dürüst ve samimi ölçülerde Terörsüz Türkiye hedefinin hayat ve zemin bulması isteniyorsa, İmralı'ya gidilmesine ayak sürümenin hiçbir manası da olmayacaktır. Sürecin asıl muhataplarından birisiyle doğrudan temas kurulmayacaksa sonuç nasıl alınacak, ilerleme nasıl kaydedilecek?

Şayet Meclis'te kurulan komisyon bu çerçevede karar alamazsa, hiç kimse bu ziyarete yanaşmazsa, herkes üç maymunu oynamanın merakında ısrar ederse, açık açık söylüyorum; alırım yanıma üç arkadaşımı, kendi imkânlarımızla İmralı'ya gitmekten gocunmam, çekinmem, bir masa etrafında yüz yüze gelmekten de imtina etmem..."

Bu haftaki konuşmasında ise yine aynı üslupla şunları söyledi:

"Neymiş, bizi yargılayacaklarmış. Neymiş, bizden hesap soracaklarmış. Neymiş, Anayasa ve kanunlara göre suç işliyormuşuz. Siz yargılasanız yargılasanız çantacı pespayeliğinizi ve çukka düşkünlüğünüzü yargılarsınız. Şu yaşımda mertçe ve dürüstçe bir haykırıyorum: Yeter ki Türkiye ve Türk milleti barış, huzur ve sükûnet bulsun. Yeter ki terör hayatımızdan kalıcı olarak sökülüp atılsın; bizim sonumuz da varsın dar ağacı olsun."

En başta şunu ifade edelim, Türkiye'de hiç kimse, terörsüz Türkiye sürecini eleştiren hiçbir siyasetçi, yorumcu, gazeteci, hukukçu, akademisyen terörün bitmesinden rahatsız olduğu için, terörün bitmesini istemediği için bu eleştirileri yapmıyor.

Bahçeli'nin iddia ettiği gibi, "Türkiye'nin terörden arınması ve........

© Yeni Mesaj