Ruhban Okulu'nun açılmasını kimler istiyor?
AKP iktidara gelmeden önce 'Fener Rum Patrikhanesi ve Patrik Bartholomeos'u, Ruhban Okulunu' azınlıklar, İstanbul Balat'ta yaşayanlar, ayinlerine gidenler ve tarihçiler bilirdi.
AKP-Fethullah Gülen-dinler arası diyalog projesiyle bütün Anadolu bu isimleri öğrendi ve de bütün dünya, bu başlıkları konuşuyor.
Şimdi günden 'Ruhban Okulu'.
Fener Patriği, Eylül'de 'Ruhban okulu' müjdesi (!) verdi.
Bu adı 'okul' olan yapının açılmasını kimler istiyor?
Patrikhane, Yunanistan, Kıbrıs Rumları, Vatikan, ABD, Ukrayna, Avrupa Birliği istiyor. Bir de AKP istiyor.
Demek ki, mevzu PAPAZ yetiştirmek değil. Eğer mevzu papaz yetiştirmek olsaydı Hıristiyanlık üzerine 10'dan fazla kitap yazan Ali Erbaş bu işe öncülük ederdi, ilahiyatlarda 'papaz' bölümleri açılırdı.
Mevzu çok başka
Dünyanın, kendi ve güneş etrafındaki dönüşünü hissetmediğimiz gibi dünyada değişen dengeler, bölge ve ülkemize yönelik planları da hissetmiyoruz.
Ama dünyanın dönüş hızı, yörüngesi bilim insanları tarafından ortaya kondu.
Ülkemiz ve İslam coğrafyasına karşı yapılan planları da tarih ve siyasetçiler ortaya koydu.
Peki, neden fark etmiyoruz?
Bakın! Bir taraftan Möntre anlaşması diğer tarafta Kanal İstanbul ve İstanbul'a, NATO üssü projesi.
Bir tarafta Lozan anlaşması diğer taraftan azıklıklara hak verme yarışı, Anadolu'daki kiliselerin ayağı........
