menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Orban ‘amaca giden her yol mubahtır’ anlayışının kurbanı oldu

21 0
20.04.2026

Dünya değişiyor, insanlık değişiyor. Değişmeyen ise güç sahibi olma, iktidar olma, iktidarda kalma, insana ve insanlığa hükmetme ihtirasları bir türlü değişmiyor.

İşte dünya, işte insan! Dünyanın kaynakları sınırsız, insanların ihtiyaçları sınırlı ve de gelişen teknoloji ile hayat çok kolay.

Ama savaşlar bitmiyor, açılık, sefalet, huzursuzluk bitmiyor. Neden, sorusunun bendeki ana cevabı siyasi, sosyal ve inanç bakımında devletlerin, toplumların önüne geçen veya yön verenlerin bitmeyen ihtiraslarıdır.

İnsanlık artık siyasette vaat değil ahlak istiyor, dürüstlük istiyor, şeffaflık istiyor. Ayrıştırılmamak, ötekileştirilmemek, hedef gösterilmek istemiyor. 

'Amaca giden her yol mubahtır' anlayışı ve bu anlayışa sarılanlar artık toplumların hedefinde.

Ve de insanlık, kirli yöntemlerle, katakullilerle kazanılan seçim zaferlerinin, toplumun tamamına kalıcı barış, huzur ve düzen getiremediğini gördü, görüyor.

Orban bedel ödedi

Ülkemizde bir kesimin, Sayın Erdoğan ile olan yakınlığından dolayı övdüğü, bir başka kesimin ise 'ırkı Türk' olduğu için taltif ettiği Macaristan başbakanı Orban 4 16 yıllık iktidarını kaybetti.

Ha! Benim için bu zatın katil Netenyahu'dan hiçbir farkı yoktur. Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netenyahu kararını açıkladığı gün bu şahıs, dünyaya ve özellikle İslam dünyasına rest çeker mahiyette, 'kapılarının Netenyahu'ya sonuna kadar açık olduğunu' vurgulayıp, İsrail'in katliamlarını 'kendilerini savunuyorlar' şeklinde meşrulaştırmış bir şahıstır.

Bu hadisi şerifi unutma! "Kim bir cinayet işler veya câniyi himâye ederse, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti üzerine olsun!" (Ebû Dâvud, Diyât 11; Nesâî, Kasâme 8).

Orban neden kaybetti?

Orban'ın bu hezimeti dünya ve ülkemiz medyasında detaylı şekilde analiz edildi. Hatta bazıları Orban'ın siyaset tarzını AKP iktidarı ile karşılaştırmaya çalıştı. Beraber bakalım!

Orban'ın 4 16 yıllık iktidarı hakkında yapılan analizlerden dikkatimi........

© Yeni Mesaj