menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Tufan Erhürman ve CTP, bu tarihi seçim zaferini hak etmiştir

10 0
23.10.2025

KKTC’nin 6. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi adayı Tufan Erhürman oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı seçimi resmi sonuçlarını açıklayarak bunu ilan etti.Sayın Tufan Erhürman’ı büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı seçilen CTP adayı Tufan Erhürman 87 bin 137 (yüzde 62,76), Ersin Tatar 49 bin 650 (yüzde 35,76) oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olan Ersin Tatar en yüksek oyu İskele’de, Tufan Erhürman ise Lefkoşa’da aldı. Beş yıl önce seçimi kazanan Ersin Tatar, bu seçimde tüm ilçelerde oy kaybı yaşadı.

Öte yandan Tufan Erhürman, 2020’de kent merkezlerinde yoğunlaşan desteğini, bu kez kırsal bölgelere de taşıdı.Bu seçimler, CTP’nin tarihsel olarak ilk kez tüm ilçelerde oy üstünlüğü sağlaması bakımından da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi katılım oranı Lefkoşa’da yüzde 65.30, Gazimağusa’da 63.85, Girne’de 63.60, Güzelyurt’ta 66.85, İskele’de 65.65 ve Lefke’de 70.40 olarak açıklandı.

Buna göre, Lefke’de en çok katılımın, Girne ise en düşük katılımın olduğunu gördük.

Seçimde, kimse bu kadar fark olacağını beklemiyordu. Bu başarıda Tufan Erhürman’ın karizmatik kişiliği baş faktördü.Elbette, CTP'nin disiplinli kadrolarının ve üyelerinin seçim sürecinde yoğun ve inançlı çalışmaları da çok etkili oldu.

Bunlar yanında, seçim sürecinde başta TDP olmak üzere, Meclis'teki 2 Bağımsız........

© Yeni Düzen