menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Türkiye’yi sevmek

12 28
02.11.2025

Türkiye’yi sevmek

Recep Öncel

29 Ekim 2025 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Öncelikle, Balıkesir Sındırgı İlçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla geçmiş olsun diyorum.

Depremden hemen sonra Türk Devleti aksiyon aldı, gerekli müdahaleleri yaptı. Çok şükür, büyük bir yıkım olmadı.

Bakınız, Türkiye artık eski Türkiye değildir.

Bugün Türkiye büyük ve kudretli bir ülkedir.

Malum Türkiye’de 20 Şubat 2023 tarihli, 7.7 şiddetinde meydana gelen deprem sonucunda; Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis’te büyük yıkım yaşandı.

Ama çok kısa bir süre içinde, bütün şehirler yeniden imar edildi.

Bu Hükümet 200 bin konut yaparak Dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

İlaveten geçtiğimiz günlerde başlatılan 500 bin konut hamlesiyle, konut sorununa ve fahiş kira meselesine çözüm bulmaya çalışılıyor.

Sadece İstanbul’da 15 bin konut, rayiç kira bedelinin yarısı kadar kira bedeli ile kiralanacak.

İşçi, memur, asgari ücretli, genç çiftler için kontenjan ayrılıp, bu sosyal mesele için çözüm bulmaya gayret ediliyor.

Bütün bunlar muhalefetin çok istismar ettiği konular olup; fakir fukara, dar gelirliler için çareler olarak ortaya konuluyor.

Artı son yıllarda milli güvenlik alanında savunma sanayiinde, çok büyük hamleler gerçekleşti.

Daha önce toplu iğne yapamayan ülkemiz, şimdi AKINCI, ALTAY, BAYRAKTAR, İHA, KAAN, KIZILELMA, SİHA, T.C. ANADOLU, TOGG projeleriyle uğraşıyor. Kaan uçağımızın, 2028 yılında TSK envanterine girmesi planlanıyor.

Bu arada Kıbrıs, Yunanistan, İsrail gibi Türkiye’yi çevreleyen sorunlar dolayısıyla, hava savunmasında zafiyet meydana gelmemesi için yeni arayışlar yapıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,........

© Yeni Akit