Değdi mi Tuncer Bakırhan?..

Değdi mi Tuncer Bakırhan?..

MUHAMMET SEYFULLAH MADEN

Allah’ın adıyla…

*

Tamamen konsantre olun ve dikkatle okuyun…

DEM Parti, Erzurum’da “Halk Buluşması” düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki program İstiklal Marşı ile başladı. Herkes ayağa kalktı. Onlarca DEM Partili hep bir ağızdan marşımızı okudu.

Ardından Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Tayyip Erdoğan’ı, Devlet Bahçeli’yi ve Numan Kurtulmuş’u alkışlattı.

Ardından CHP’ye değindi. İmralı heyetine üye vermeme kararını eleştirdi.

Bunu bir yere not ettik” sözleriyle sitem etti. “Yüz yıllık meselede tarihi sorumlu olan kurucu partinin daha cesur olmasını bekliyorduk” diye ekledi.

Konuşmasına Mustafa Kemal ile devam etti.

Erzurum Kongresi’ne değindi. “Cumhuriyeti kuran akıl niye başka birine gitmedi de Erzurum’a önce geldi? Çünkü çok iyi biliyordu; Türk ve Kürtlerin ittifakı başarıya ulaşır” dedi.

Bu cumhuriyeti birlikte kurduk” vurgusuyla devam etti, ulusalcılara parmak ısırtacak sözler sarf etti:

Erzurum Kongresi’nin sonuç bildirgesinde diyor ki; ‘Kongre, saadet ve felakette tam ortaklığı kabul eder. Ve gelecek hakkında amacı aynı olur.’ Bu sadece siyasi bir beyanat değil. Bu bir söz, bir ant, aynı zamanda bir vaattir. Saadette ve felakette bir arada olacağız. Geleceği birlikte kuracağız, demektir. Bugün tam da Erzurum Kongresi’nde belirten bu kardeşliği yüreğimizde taşıyacağımız bir süreç içerisindeyiz.

Velhasıl…

Sırrı Süreyya ölmeden önceki son demecinde, “Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz” diyor.

“Reddetme” ve “görmezden gelme” politikası izlenirken, Meclis’te dahi İstiklal Marşı’nı okumayan DEM Partililer, artık marşımızı, sivili ve siyasetçisiyle, hep bir ağızdan okuyor.

Eş Genel Başkan Bakırhan, konuşmasına Tayyip Erdoğan’ı, Devlet Bahçeli’yi, Meclis Başkanı Kurtulmuş’u alkışlatarak başlıyor.

PKK terörü son hız devam ederken kendisine kol kanat geren CHP’yi, terörü kökünden çözecek süreçte cesur davranmadığı için eleştiriyor.

Ve Mustafa Kemal’den örnekler vererek........

© Yeni Akit