“İsrail Savunma Kuvvetleri çökmek üzere!”

“İsrail Savunma Kuvvetleri çökmek üzere!”

Bir önceki yazıda kurumsallaşmış yalanlardan bahsetmiştik. Siyonizm sadece başkalarına değil, İsrail vatandaşlarına da yalan söylemeye devam ediyor… Daha kısa bir zaman önce Başbakan Netanyahu, “Mükemmel bir zafer kazandıklarından” bahsediyordu övünerek. Trump elindeki kalemi ne kadar beğendiğini beş dakika boyunca basına anlatırken, basit bir olaydan bahseder gibi “İran’ı tamamen yendiklerini” söyleyip aceleyle başka konulara geçti. 

Onlar yalan söyleye dursunlar… Bu arada ABD/İsrail ittifakı İran’a düzenlendikleri saldırı sonrasında her cephede inanılmaz kayıplar veriyor. 

Savaşın 28. Gününde Hürmüz Boğazı hâlâ kapalı ve ABD borsası yalnızca bir günde bir trilyon dolar değer kaybetti. 

12 Mart’ta yapılan açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisinin çamaşırhane bölümünde teknik arızadan kaynaklanan bir yangın çıktığı duyurulmuştu. 

Kızıldeniz’de görev yapan gemi, yangının ardından onarım için 23 Mart Pazartesi günü Girit Adası’ndaki Suda Deniz Üssü’ne çekildi. Son açıklamada geminin tam 14 ay boyunca onarım göreceği, hizmet edemeyeceği söylendi. Askeri uzmanlar böyle bir onarımın kesinlikle sıradan bir yangınla ilişkili olamayacağını söylüyorlar. Bu da geminin İran füzeleriyle vurulduğuna dair İran tarafından yapılan haberleri doğruluyor. (Açıklama bireysel bir ABD yetkilisinden değil, doğrudan ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika/Altıncı Filosu tarafından yapıldı.)

İsrail’de insanlar sığınaklardaki hayatlarında üçüncü haftayı geride bırakırken ve ülkenin en stratejik şehirleri ritmik periyotlarla bombalanırken, kuzeyde Hizbullah’a karşı yürütülen savaşta sadece son 24 saatte İsrail kuvvetlerine ait 21 Merkava tankı imha edildi. Bu bir günde imha edilen en yüksek tank sayısı demek!  

Savaşın bu aşamasında İsrail ve ABD içinden eleştirilerin tonu giderek yükselmeye başladı. 

İsrail’in ana muhalefet lideri Yair Lapid, kendi sosyal medya........

© Yeni Akit