Netanyahu’ya bile kapısı açık “Barış Kurulu!”

Netanyahu’ya bile kapısı açık “Barış Kurulu!”

AHMET VAROL

ABD’nin ve genel anlamda Batının hâlâ neden Hitler’e ve Nazizme lanet okuduğunu anlamak zor. Oysa onlara yakışan Hitler’e aslında haksızlık ettiklerini ilan ederek, kendisi ölmüş olsa da “anısına (!)” bir barış ödülü vermektir. Çünkü Netanyahu gibi, korkunç katliamlar gerçekleştiren eli kanlı canavarı “Barış Kurulu” üyesi yapan bir zihniyetten bu beklenir.

Burada asıl mesele isimlerin ve kavramların, siyasi oyunlar ve kirli amaçlar için istismar edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Emperyalizm isim ve kavramların yanıltıcılığından sürekli istifade etti. Kendisinin insanlık dışı saldırılarına, vahşi savaşlarına gerekçe oluşturmak istediğinde sürekli “terör” kavramına başvuruyor. Savaş, saldırı, vahşet ve işgal yoluyla gasp edilenler üzerinde kurulan gayrimeşru hâkimiyeti meşrulaştırmak, hakları gasp edilenlere bu hâkimiyeti tanımaları için dayatmada bulunmak istediği zaman da “barış” kavramından yararlanıyor. Önce çalıyor, gasp ediyor, işgal ediyor, sonra da; “Gel şu çaldıklarımın bana ait olduğunu kabul et, seninle barışalım ve bu mesele de bitsin” diyor. Oysa çalınan, işgal edilen, gasp edilen şey kutsal vatan toprağıdır. O toprak üzerindeki işgal hâkimiyeti de gayrimeşrudur.

Vatanları işgal edilenler de tabii ki barışa karşı........

© Yeni Akit