T.C Risale-i Nur Araştırma Enstitülerini kurmalıdır (4) |
T.C Risale-i Nur Araştırma Enstitülerini kurmalıdır (4)
Bugün dördüncüsünü yayınladığımız makalemizde, hedefimiz de diğer bölümlerde de anlatıldığı gibi;
Risale-i Nur eserlerinin üniversiteler ve okullarda bir ders programı olarak uygulanması, imanî hakikatlerin aklî delillerle ispatı, modern çağın getirdiği inanç problemlerine çözümler sunması ve ahlaki erozyona karşı koruyucu bir kalkan oluşturması amacıyla gündeme getirilmektedir!
Bu çalışmalar, özellikle gençlerin manevi gelişimini destekleyen, “görsel destekli ve akademik temelli” yenilikçi bir eğitim modeli olarak düşünülmelidir!
Üniversiteler ve Okullar İçin Risale-i Nur Ders Programı Önerileri
1. Akademik ve Eğitim Odaklı Yaklaşımlar
• Risale-i Nur Eğitim Programı: Görsel destekli materyallerle (video, sunum) desteklenen, akademik temelli bir müfredat geliştirilmesi hedeflenmektedir.
• Müfredata Entegrasyon Çalışmaları: Asya-Afrika Üniversiteler Birliği gibi kuruluşlar, Risale-i Nur›daki konuları üniversite müfredatına dönüştürmek için çalışmalar yürütmektedir.
• Tematik Çalışmalar: Tevhid meseleleri, varoluş gayesi, bilim ve din uyumu gibi başlıklar, akademik paneller ve seminerler şeklinde işlenebilmektedir.
2. Kampüs İçi Ders Halkaları ve Okuma Programları
• Düzenli Dersler: Fakültelerin mescitlerinde veya uygun salonlarında, özellikle İlahiyat, Tıp, Eczacılık gibi farklı bölümlerden öğrencilerin katılımıyla haftalık dersler düzenlenmektedir.
• Gençlik Rehberi Odaklı: Özellikle lise ve üniversite gençliğine yönelik, imanî bahislerin işlendiği Asa-yı Musa, Gençlik Rehberi ve Sözler gibi eserlerden başlayan, 30 10 30 dakikalık (okuma-çay........