We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Verkiezingsoverkill

5 6 0
22.05.2019

De verkiezingen komen geen dag te vroeg. Ik ben er klaar voor. Ik ben er zelfs helemaal klaar voor. Al dagen, al weken, eigenlijk. Waardoor ik er bijna klaar mee ben. Het is genoeg geweest. Ik heb alle stemtesten ingevuld die ik maar kon vinden, ook de meest onwetenschappelijke. Ik kom altijd bij dezelfde partij uit. Ook de partij die het minst mijn voorkeur wegdraagt, is altijd dezelfde. Daartussenin durven de posities al eens te wisselen.

Dat is eigenlijk best grappig. Ik lees twee kranten, ik spel vrtnws.be uit. Ik kijk, met mate, online naar verkiezingsprogramma's. Correctie: ik kijk vooral naar het commentaar van de Vlaamse brompotten Statler/Van Cauwelaert en Waldorf/Zinzen op de verkiezingsprogramma's. Dat spaart tijd uit, veel tijd.

Ik doe het voor de cynische opmerkingen, voor de vingers op de wonden, voor de terechte vragen, het aangenaam geformuleerde ongeloof, jazeker, maar ook voor de amusementswaarde van Zinzen & Van Cauwelaert. Wie had ooit gedacht dat er nog belangstelling zou zijn voor de mening van twee bijna honderdjarigen?

Zinzen & Van Cauwelaert spelen een categorie hoger dan Polspoel & Desmet bij De Morgen, en ze weten het.........

© VRT NWS