We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Het monster van het Meiserplein

3 9 75
03.04.2019

Ik kom nog maar zelden naar Brussel. Vijfendertig jaar pendelen tussen de hoofdstad en het noorden des lands hebben ruimschoots volstaan. Maar laatst heb ik mij nog eens naar ons nationale hellhole gewaagd. Ik had, zoals het een echt boerke van de buiten past, boterhammen meegenomen. Je weet maar nooit, nietwaar?

De omgeving van het omroepgebouw van de VRT is nooit een prettige buurt geweest, omsingeld als ze is door autosnelwegen, toegangswegen, sluipwegen en eindeloze rijen geparkeerde wagens. De auto is er altijd heer en meester geweest.

Voetgangers en fietsers hebben er nooit iets in de pap te brokkelen gehad. Het is nog erger geworden, dacht ik bij mezelf, toen ik in het spitsuur het vermaledijde Meiserplein naderde.

Ik had een botsing met verkeersborden in het midden van het voetpad vermeden en half op het trottoir geparkeerde auto’s ontweken. Ik maak het heus niet dramatischer dan het was.

Het regende, dat ook nog.

Het Meiserplein is geen plein, het is een gedrocht, een monsterlijke miskleun. Het staat model voor al wat er in........

© VRT NWS