We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hoe de N-VA haar zo geliefde Verlichting de rug toe keert 

3 59 0
21.06.2019

De keuze van N-VA om samen met verschillende extreemrechtse partijen in het Europees Parlement een fractie te vormen, doet heel wat wenkbrauwen fronsen. Maar het deed ook Assita Kanko, vrouwenrechtenactiviste en ondervoorzitter van deze fractie ongemakkelijk kronkelen in "De afspraak".

Toen Bart Schols haar vroeg of de vrouwonvriendelijke meningen van haar fractiegenoten wel te rijmen vielen met haar standpunten als vrouwenrechtenactiviste, antwoordde ze letterlijk dat je “een fractie nodig hebt om je standpunten te kunnen verdedigen”.

Volgens de logica van Assita Kanko zou het betekenen dat Joden hun belangen het best kunnen verdedigen door lid te worden van een neonazistische partij

Volgens haar logica zou dat dus ook betekenen dat Joden hun belangen het best kunnen verdedigen door lid te worden van een neonazistische partij. Met meer sta je sterker, toch? Concreet komt haar partij nu in een fractie te zitten met verschillende extreemrechtse, fascistische en anti-Europese partijen.

Recht en Rechtvaardigheid sleutelt in Polen aan haar invloed op de media en het rechtssysteem. Zo verving de partij het management van verschillende media door haar eigen mensen en stuurde ze de rechters van het Poolse Grondwettelijk Hof........

© VRT NWS