We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De ongemakkelijke waarheid van de Mobiscore: de grote boze stad doet het beter dan de boerenpaarden op het platteland 

4 9 0
18.06.2019

De breuklijn stad-platteland loopt niet alleen door de Wetstraat, maar ook door mijn familie en doorkruist de discussie over de Mobiscore. Het is makkelijker om een identitaire discussie over stad-platteland te gaan voeren, dan om het failliet van het openbaar vervoer en de ruimtelijke ordening toe te geven. Maar eerst mijn verhaal.

Ik ben het huis van mijn vader in Liedekerke aan het verkopen (Mobiscore: 7,1/10). Hiervoor sleur ik mij regelmatig en tijdens de spits van mijn bureau in Brussel (Mobiscore 10/10) of ons appartement in Ganshoren (Mobiscore 9/10) tot Liederkerke door een rits van pendelaars: het traject duurt meer dan een uur voor een schamele 23 km. De potentiële kopers die meestal ook uit Brussel komen en zo graag in de rustigere rand willen gaan wonen, vormen samen met mij de file. Waarom willen ze zo graag ergens wonen waar ze zich elke dag twee keer door die stress moeten wringen?

Ik koos er zeer bewust voor om in Brussel te wonen omdat ik graag lang slaap en ik niet uren op de trein wilde zitten

Ik koos er lang geleden zeer bewust voor om in Brussel te wonen omdat ik graag lang slaap en ik niet net zoals mijn moeder jarenlang uren op de trein wilde zitten. Mission accomplished: ik slaap elke dag tot 8 uur en sta te voet, de fiets of met de metro in........

© VRT NWS