We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rush op zomerkampen: de toestand is net niet hopeloos

2 6 83
15.01.2019

Boekingen voor Kazou gebeuren tegenwoordig voor het overgrote deel online. Ook bij ons thuis piekte de boekingsstress zaterdag om 12u30: toen konden de 11- en 12-jarigen inschrijven voor hun zomerkamp. Het moment was op voorhand aangekondigd via de website én Facebook.

De dochter van 11 had in haar brochure vijf kampen aangekruist, want hoe meer opties, hoe groter de kans dat ze een plaatsje zou bemachtigen.

Om 12u30 kregen we een random plek in de wachtrij: nummer 4000-en-nog-wat, waardoor we binnen de vijf minuten mochten boeken. Maar toen we landden op de boekingspagina, sprong één woord in het oog: VOLZET. Dat stond bij drie van de vijf voorkeurskampen. Voor twee andere was er een reservelijst waarop we konden intekenen. Balans na drie minuten digitale waanzin: misschien, heel misschien ‘mag’ ze deze zomer nog mee op CM-kamp.

Als we finaal op een definitieve njet zouden botsen, vergaat de wereld uiteraard niet. Maar aan een kind van 11 moeten meedelen dat er ‘geen plaats is’ op die waanzinnig populaire kampen, blijft pijnlijk. Het aanbod wordt hen maanden op voorhand immers in geuren en kleuren aangeprezen, met gepersonaliseerde glossy’s en bijhorende toeters en bellen. Iedere jonge ziel wil erbij zijn: dat is de grote........

© VRT NWS