Més de 700 economistes catalans debaten demà sobre la IA


20.11.2024 - 19:55

Fa temps que assistim a un salt qualitatiu en l’ús, com més va més estès, de la intel·ligència artificial (IA), que va més enllà de la capacitat d’analitzar dades. La IA ha evolucionat fins a entendre el llenguatge humà i crear contingut, cosa que obre les portes a noves possibilitats, com ara la de redactar texts i mantenir converses en temps real, amb un grau creixent de realisme i coherència, no sols en el pla racional, sinó també en l’emocional. Aquestes noves habilitats fan reconsiderar la manera de fer moltes tasques a les empreses, que tradicionalment es basen merament en la comunicació entre persones –presencialment, per telèfon o per correu electrònic. En definitiva, la IA implica un canvi en la manera de treballar.

A més, l’avanç continu de la intel·ligència artificial serveix no tan sols per a augmentar la productivitat, sinó per a simplificar el treball, estalviar costs, reduir errors i millorar la seguretat. Així mateix, transforma les necessitats del talent a les empreses. Aquesta és la reflexió que fa Randstad Research, en un estudi publicat avui sobre una “forma més intel·ligent i humana de gestió del talent”.

Sens dubte, la IA és el tema del dia, del mes, de l’any i… Ara com ara, tots sabem o intuïm que pot afectar tots els àmbits de la societat, però no veiem gaire clar com. Intuïm, per exemple, que pot agreujar la desigualtat d’ingressos i de riquesa, i que, alhora, té tot de components que poden malbaratar la sostenibilitat i la garantia de la inclusió, com també les........

© VilaWeb