We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Mercedes u dvorištu imaju svi političari 
kao i ministrica Žalac

3 0 1
22.03.2019

Imotski će biti prvi grad u svijetu koji će - od ove godine - imati spomenik - Mercedesu. Vjerojatno nema podneblja u kojem su se tako složili, vjenčali siromaštvo i potreba da se u svemu bude “naj” – najjači, najsnažniji, najljepši, najpametniji, najsnalažljiviji, najvještiji, najsvjetskiji... Iz toga braka u drugoj polovici prošlog stoljeća rođeno je zakonito dijete moći - Mercedes. Jednom sam napisao kako je mnogim Imoćanima posljednje prijevozno sredstvo prije odlaska na rad u Njemačku bilo magare, ali nitko se nije htio vratiti u Volkswagenu koji bi poslije magareta logično izražavao idući stupanj u poboljšanju materijalnog statusa, nego su se manje-više svi vraćali u Mercedesu, tom oklopu i utrobi sigurnosti, uspjeha i nadmoći.

Najzločestiji su u automobilskim metaforama ispjevali svoj stav o dvojici političkih i ratnih vođa sa suprotnih ideoloških strana te sročili gangu koja glasi:

“Duže Tito, kupit ću ti fiću,
a Mercedes Anti Paveliću”.

Pa ipak, danas kad se, unatoč svemu, u Imotskoj krajini bolje živi, Mercedes na cestama ne dominira tako kao prije šezdeset, sedamdeset........

© Večernji list