We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

I šovinisti i feministi od žena očekuju da čine ono što im se kaže

2 3 179
21.03.2019

Prosvjed #spasime protiv obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama izvukao je na ulice respektabilan broj ljudi. Među njima i premijera Plenkovića koji je prosvjedovao protiv vlastite vlade i HDZ-a koji u pojedinim krajevima Hrvatske na visokim dužnostima ima osvjedočene nasilnike kojih se nerado rješava. Važno je da donose glasove, pa makar i batinom. Pojavljivanje na prosvjedu u Zagrebu nedvojbeno je mudar taktički potez koji će Plenkoviću na kraju donijeti simpatije i izbornu podršku, i to na temi oko koje jedva da je prstom mrdnuo.

Nemojmo se zavaravati, ratifikacija Istanbulske konvencije poslužila mu je isključivo za dodvoravanje Europi i obračun s neistomišljenicima iz vrha stranke. U praktičnom se smislu njezinom ratifikacijom ništa nije promijenilo, što je bilo i očekivano. Plenković sad gleda dobiti na mostu ono što je izgubio na ćupriji i profitirati na ratifikaciji Istanbulske kod jedne publike kad je već izgubio kod druge.

No veliko je pitanje u kolikoj će to mjeri biti moguće jer je i ovaj prosvjed pokazao da Hrvati puno više vole konkretne zahtjeve i rješenja od globalističkih pisanija kontaminiranih radikalnom ideologijom.........

© Večernji list