We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kasno je za smjenu Beroša i Stožera, kaos bi bio veći. Pomažu samo stroge kazne

4 2 10
29.11.2020

Učemu je glavni problem u funkcioniranju Nacionalnog stožera dobro se vidi iz njegove zadnje odluke o uvođenju strožih mjera. Mjere su startale, ali nema kazni. O njima tek razmišljaju, pa kada radna skupina završi s razmišljanjem onda će Vladi i Saboru predložiti donošenje zakona. To najbolje objašnjava zašto Stožer posljednjih nekoliko mjeseci radi bojažljivo, neodlučno i zašto uvijek kasni.

Izvan je svake logike da ideš s drakonskim mjerama a da se prije toga nisi potiho pobrinuo skupiti 76 ruku u Saboru i usvojiti kazne koje su trebale startati istog trenutka kada i mjere. Ta nova neodlučnost Stožera prvi je put došla do izražaja početkom kolovoza, kada su već počele pristizati vijesti o tome da su noćni klubovi postali tvornice korone o kojima su svakodnevno pisali strani mediji. Pa i kada nam se zbog toga počela raspadati turistička sezona, Stožer nije zabranio njihov rad, nego je Zrće, primjerice, radilo do kraja, do zadnjeg turista. Poruka je bila kriva jer se stjecao čudan dojam da su noćni klubovi postali najvažniji dio hrvatske ekonomije.

No, osim pogreške s uvođenjem mjera bez istodobnog uvođenja i kazni, učinjene su još dvije katastrofalne pogreške. Prva je bila nerezonsko dopuštanje Kolone........

© Večernji list


Get it on Google Play