We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Istina o kućama srušenima u potresu posve je drukčija od slike stvorene histerijom

3 4 172
17.01.2021

Na području najsiromašnije hrvatske županije, Sisačko-moslavačke, dogodile su se dvije vrste potresa. Onaj prvi, kao elementarna nepogoda koji je donio razaranja i ljudske žrtve, a onda je i to područje, pa i cijelu Hrvatsku zapljusnuo val neprekidne histerije koja stvara ništa manju štetu.

A po tome što ta histerija stalno sije razdor, defetizam i krajnje nepovjerenje u ljude i državu, ona se čini i opasnijom. Tako se i bez dana provedene istrage ekspresno brzo stvorilo uvjerenje koje se prenosilo medijima, društvenim mrežama kako su u potresu stradale uglavnom kuće koje je poslije Domovinskog rata u masovnoj akciji obnavljala hrvatska država.

Oni koji nisu u prvi mah lako pali pod utjecaj masovne histerije znali su da u toj jednostavnoj jednadžbi “država, lopovski političari i halapljivi građevinari su krivi za sve kuće koje su se srušile” nešto ipak ne štima. Moglo se, naime, čuti da je na tom terenu bilo isto tako puno kućne radinosti, da su mnogi od države radije uzeli novac ili građevinski materijal i sami obnavljali kuće. No, u onim prvim danima, gledajući te siromašne i jednostavne ljude koji su ostali bez svega, to se nije spominjalo.

Državni službenici, koji od početka pretpostavljaju........

© Večernji list


Get it on Google Play