We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Iduća dva tjedna su ključna: Ili će Beroš obuzdati kaos u zdravstvu, ili može sam otići

5 1 12
08.11.2020

Pokaže li se točnim da je neki insajder u subotu ujutro namjerno uništio električnu sklopku na drugom katu KB-a Dubrava, gdje srećom nema više pacijenata, i ostavio cijeli kat na sat i pol bez struje, to će biti još jedan dokaz o kaotičnom stanju koje vlada u toj zagrebačkoj bolnici koja je odlukom ministra zdravstva cijela pretvorena u COVID bolnicu.

U toj bolnici očito i dalje postoji otpor prema tom rješenju koje je doneseno ad hoc i koje je očito preplašilo i zabrinulo neke od tamošnjih zaposlenika. Pokaže li istraga da je taj ludistički čin izveo neki namještenik, to jest zastrašujuće i monstruozno, no govori i o općem nemiru koji je stvoren prije zato što pretvaranje cijele te bolnice u COVID bolnicu nije bilo planirano ni organizirano na vrijeme, nego su novim rješenjem zaposlenici pogođeni kao gromom iz vedra neba.

Zabrinjavajuće u svakom slučaju. Sve to, međutim, pokazuje da se više ne radi o “plesu s virusom”, nego je Hrvatska sada izložena ratu s virusom pa situacija u zdravstvenom sustavu sve više podsjeća na onu ratnu, kada je 1990-ih rješenje pronađeno u stvaranju ratnog saniteta. Strah među zdravstvenim djelatnicima, a i javnosti, da bi zbog eksplozije zaraze zdravstveni sustav mogao kolabirati........

© Večernji list


Get it on Google Play