We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Čekajući da ga primi Putin u Moskvi, papa Franjo ne odustaje od pomoći Ukrajini

4 0 0
19.05.2022

Papa Franjo ne odustaje od pomoći Ukrajini. U tu ratom napaćenu zemlju jučer je poslao svojeg "ministra vanjskih poslova" - tajnika za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paula Richarda Gallaghera.

Njegova je zadaća posjetiti Lavov i Kijiv, susresti se s grkokatoličkim nadbiskupom Lavova mons. Igorom Wozniakom, posjetiti jedan prihvatni centar za izbjeglice u Lavovu te razgovarati s predsjednikom Lavovske pokrajine Maksymom Kozytskyyjem, nakon čega će se susresti s Njegovim Blaženstvom Svjatoslavom Ševčukom, višim nadbiskupom Grkokatoličke Crkve u Ukrajini, kao i s predsjednikom Poljske biskupske konferencije nadbiskupom Stanisławom Gądeckim.

Naglasak je, kao što se vidi, na susretu s "katoličkim miljeom" Ukrajine tj. neće biti susreta s predstavnicima niti jedne od pravoslavnih crkava, pa ovaj Gallagherov posjet nema ekumenski karakter, nego je očigledno izravna podrška grkokatolicima u Ukrajini i samoj Ukrajini.

Papa Franjo još uvijek čeka odgovor iz Moskve i susret s Vladimirom Putinom. On izričito želi u Moskvu i susresti se s ruskim predsjednikom. U Kijev je rekao kako nema........

© Večernji list


Get it on Google Play