We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slobodu kao privilegiju domaće elite trate na gluposti i niske strasti

4 1 1
27.03.2021

Svjetska povorka za slobodu, mir i demokraciju – a u stvari prosvjedi protiv epidemioloških mjera – bili su prošle subote održani u 40-ak zemalja, pa i u Hrvatskoj. U Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Osijeku okupila se ukupno koja tisuća ljudi, ali mnogo više istomišljenika ostalo je doma.

Anketa HRejtinga ovaj je tjedan otkrila da se trećina građana ne boji virusa, a da se četvrtina ne namjerava cijepiti. Oni koji su izašli na prosvjed, svi obvezno bez maske i ne održavajući razmak, nosili su transparente i izvikivali parole usmjerene na jedno – zahtijevali su slobodu za sebe: “Sloboda iznad svega”, “Bez slobode nema života”, “Slobodno disanje je naše pravo”, “Imamo pravo udahnuti kisik”, “S corona virusom žele nam uzeti slobodu”.

Ta potpuna koncentriranost na sebe ima sasvim autističnu crtu. Kako inače protumačiti parolu “Zdravlje je u našim rukama”? Tko nam filtrira vodu za piće, tko prokuhava mlijeko u tvornici, tko sterilizira konzerve i tjesteninu, tko odvodi fekalije iz stanova,........

© Večernji list


Get it on Google Play