We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ključno pitanje 1848. i danas: Ima li poštena čovjeka na vlasti?

4 0 8
06.02.2021

Marta, pitala je profesorica iz matematike moju kćer za vrijeme nastave, što se ono miče iza tebe? Ah, ništa, profesorice, rekla je moja kći, to je tata prilegao na kauč između dva seminara, muči ga teška migrena.

Tako je to kad se sva online nastava odvija u kućama. Jedna kći ima solfeggio u jednoj sobi, i odatle se čuju veseli zvuci glazbe; druga upravo u svojoj sobi drži prezentaciju na svojem fakultetu; sin u svojoj sobi ima konzultacije. Najmlađa kći i ja zato dijelimo dnevni boravak – na stolu koji je inače moj radni, ona preko državnog tableta ide u osnovnu školu, a preko mog privatnog laptopa, u glazbenu; stol joj je zatrpan knjigama, bilježnicama i svime što treba za likovni i tehnički odgoj; na većem stolu, koji je inače namijenjen obiteljskom blagovanju, moja je sveučilišna katedra i urednički desk, na kojem moja očajna supruga pokušava napraviti bar malo reda.

U stanu je teško naći mjesto za telefoniranje; kamo god odeš, netko viče da mu smetaš jer je na yammeru, zoomu ili omegi; katkad je nemoguće naći mjesto za rad i učenje, jer upadamo jedni drugima u........

© Večernji list


Get it on Google Play