We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Draga Majko, ne dopusti da drugi definiraju tvoje majčinstvo - ono je tvoje!

3 0 0
02.02.2021

Prije nego li sam postala majka prvi put, nisam ni znala što me sve čeka. A zamisli sad, evo me s njih troje, iako ih je trebalo biti petero (ali o tome jednom drugom prilikom). Onako mlada, tek krenula na fakultet, nisam ni znala što znači platiti račun na pošti ili kako riješiti hrpu administracije s kojom se susreće svako kućanstvo.

Iako sam uvijek govorila da želim troje djece, prije 18-og rođendana na pregledu su mi rekli da nikad neću moći imati svoje dijete. Malo je reći koliko su me te riječi pogodile. Još je teže izraziti sreću riječima kad sam saznala da sam trudna.

Da, imala sam 19 godina, i da krenula sam na fakultet, i da rodila sam s 20 godina, morala se preseliti u novu okolinu, priviknuti se na sve što me je čekalo.

Svaka majka koja je prošla toliko promjena odjednom zna koliko emocija se vrti u glavi i koliko si ponekad zbunjena jer ni sama ne znaš što sa sobom. Porodiš se, ni sama ne znaš što te čeka i kako ćeš sve ti to, ali znaš da sada moraš, da sada sve ovisi o tebi.

Nikad mi nije palo na pamet da odustanem od fakulteta, iako sam rodila dva sina u periodu od godinu i pol, znala sam da mogu. Učila sam kad god sam stigla. Danas i samu sebe pitam kako sam........

© Večernji list - Blog


Get it on Google Play