We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ne smijemo zaboraviti Nikol!

3 0 0
08.04.2021

Tragičan događaj potresao je cijelo društvo. Nekoliko dana nisam znao što bih pametno mogao napisati, zapravo nema se što napisati, no ipak sam napisao neko moje stajalište općenito o društvu i socijalnoj politici.

Nažalost, ovo nije prvi ovakav događaj, ali se zaista iskreno nadam da je zadnji. Ovo što se dogodilo s malenom Nikol nije se trebalo dogoditi. Žao mi je!

Ne mogu shvatiti kako netko može nauditi vlastitom djetetu.

Ljut sam i ogorčen! I tužan! Bio sam ljut na cijeli sustav, pa na državu i na socijalnu skrb. Posebno me potrese kada su djeca u pitanju.

Međutim, to što sam bio ljut neće previše pomoći.

Javnost traži krivca, istina, majka je učinila kazneno djelo, ali do njega nije trebalo doći da mi nismo zakazali. Kada kažem mi, mislim mi kao društvo. Sustav je zakazao, država, socijalne institucije i službe, zaposlenici socijalnog rada, građani… svi mi!

Najlakše je dati nekome otkaz i okriviti ga, imamo krivca i slučaj ode u zaborav kao i do sada s ostalim prošlim događajima. Javnost je dobila što je htjela i to je to. Naravno, treba naći odgovorne i zašto se baš tako postupalo, ali tako se neće baš ništa popraviti! Popravit će se ako svi mi budemo željeli da se popravi. Ako se potrudimo da se ovo više ne dogodi!

Ako želimo nešto promijeniti moramo prvo prihvatiti da nam društvo ne ide u dobrom smjeru. Ali društvo u kojem živimo ne može se popraviti preko noći, no ako mi danas........

© Večernji list - Blog


Get it on Google Play